Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Источна индустриска зона
Универзитетски кампус
Кружен тек

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање ("Сл.весник на Република Македонија" број 199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16, 64/18 и 168/18) општина Гази Баба, Скопје распишува:

 

ЈАВЕН ПОВИК

за доставување на иницијативи за изработка и донесување на урбанистички планови

 

Секое заинтересирано правно и физичко лице во тек на јавниот повик може да достави иницијатива за изработка и донесување на урбанистички планови од член 7 став 1 точка 2 алинеа 2, 3 и 4 од Законот за просторно и урбанистичко планирање ("Сл.весник на Република Македонија" број 199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16, 64/18 и 168/18).

Иницијативите можат да се достават во електронска форма преку информациски систем е-урбанизам или во писмена форма.

Предмет на иницијативата може да биде донесување на нов урбанистички план или изменување и дополнување на постоечки урбанистички план, со дефинирани граници на опфат согласно Законот за просторно и урбанистичко планирање("Сл.весник на Р.М." број 199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16, 64/18 и 168/18).

Изработката на урбанистичките планови може да биде финансирана од страна на подносителот на иницијативата.

Јавниот повик ќе трае од 23.03.2020година до 23.04.2020година.

 

Јавен повик

 

 

Nike SF-AF1

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - вторник и петок: 08:30-11:30
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree