Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Источна индустриска зона
Универзитетски кампус
Кружен тек


СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА КАМАТНА СТАПКА ЗА ИПАРД КОРИСНИЦИ

 

ЈАВЕН ПОВИК бр. 10/2016 за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2016 година

 

  • Помош во висина од 50% од каматната стапка на годишно ниво за период до 10 години за физички и правни лица кои имаат потпишано договор за користење на ИПАРД средства. Каматна стапка не може да биде повисока од 8%.
  • Барањата се поднесуваат електронски по извршена регистрација на: e-baranje.ipardpa.gov.mk.Со електронското барање за финансиска поддршка  да се прикачат задолжителни електронски документи (1)Договор за склучен кредит со банка или штедилница за инвестицијата финансирана ИПАРД и (2)Детален амортизационен план кој е прилог на договорот за кредит.
  • Електронски пополнетото барање за финансиска поддршка потребно е да се превземе, испечати и потпише и заедно со целокупната пропратната документација да се достави до Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

(детални информации на www.ipardpa.gov.mk)

КРАЕН РОК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊА Е 25.12.2016 ГОДИНА


Достава на известување

Јавен повик бр. 10/2016

nike fashion

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - вторник и петок: 08:30-11:30
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree