Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Источна индустриска зона
Универзитетски кампус
Кружен тек

Вера Јоциќ

Училиште:

ОУ„Вера Јоциќ“

Урбана заедница:

Гази Баба

Адреса:

ул "Разлошка" бр.5

Телефон:

02/ 2522-452

E-mail:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите."> Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Директор:

Лилјана Малковска Крстевска 070-230-475

Кратка биографија:

 

Основното училиште ,, Вера Јоциќ,, се наоѓа на самиот влез на нашиот главен град во населба Хиподром, општина Гази Баба.

Училиштето започна со работа во далечната 1975 година на 22 март. Името го доби по народниот херој Вера Јоциќ, која својот млад живот и своите идеали ги даде за правата на македонскиот народ.

Оваа учебна 2009/2010 година, училиштето го посетуваат 499 ученици од прво до осмо одделение. Од учебна 2006/07 година основното училиште прерасна во деветолетка.

Училиштето располага со 22 училници од кои 12 кабинети, фискултурна сала и канцеларии со површина од 2855 м2 a затоплувањето се изведува со градско парно греење. Дворната површина на училиштето е 8620 м2 на која има терени за кошарка, ракомет, мал фудбал и катче за забава за мали деца.

Воспитно-образовната работа во училиштето ја реализираат 10 наставници во одделенска настава, 1 во дневен престој, 15 наставници во предметна настава, 1 библиотекар и 1 педагог.

Училиштето работи во една смена и дневен престој за учениците од прво до трето одд, и една група која е во меѓусмена.

Патронен празник:

20 Мај

Entrainement Nike

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - вторник и петок: 08:30-11:30
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree