Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

        ► Борис Георгиевски

► Роден е на 03 октомври 1964 во Скопје.

► Оженет и татко на две деца.

ОБРАЗОВАНИЕ

► Основното и средно образование ги завршува во Скопје.

► Во периодот од 2008 -2012 година, специјализира како медицински лаборант аналитичар на Универзитетот Св. „Климент Охридски“, Битола.

► Од 2012 до 2015 година, специјализира медицинска лабораториска дијагностика на Универзитетот „Гоце Делчев“ - Факултет за Медицински Науки, Штип.

► Добро ги познава англискиот и српскиот јазик.

РАБОТНО ИСКУСТВО

► Професионалната кариера ја започнува во 1986 во ЈЗУ Здравствен дом Скопје.

Во 1988 година својата кариера ја продолжува во Републичка Конференција на Сојуз на социјалистичка младина на Македонија во Белград, се до 1990 година кога повторно се враќа во ЈЗУ Здравствен дом Скопје.

Од 2000 до 2005 година за првпат е избран за член на Советот на општина Гази Баба.

Од 2009 до 2013 година го добива вториот мандат во Советот на општина Гази Баба.

СЕГАШНА ПОЗИЦИЈА

► На последните локални избори 2017 година ја добива поддршката од граѓаните и е избран за градоначалник на општина Гази Баба.

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree