Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Набавуваме 250 таблети за учениците, обезбедуваме еднакви услови за настава на сите деца

                                                          

 

     

 

Набавуваме 250 таблети за учениците, обезбедуваме еднакви услови за настава на сите деца

 

 

Соопштение до јавноста

 

 

Општина Гази Баба отпочна со набавка на 250 таблети за децата кои немаат како да ја следат он лајн наставата. Целта е да ги надминеме недостатоците кои се јавија лани кога имаше ученици кои не можеа да набават технички уред или во исто време настава требаше да следат две или повеќе деца од едно семејство. 

 

Општина Гази Баба во консултација со директорите и наставниците има точна бројка во кое училиште кому ќе му биде најпотребен овој уред. Секој ученик кој што ќе добие таблет ќе биде одговорен за него и во исправна состојба ќе треба да го врати на крајот од учебната година, со цел да послужат и да други ученици. 

 

На оваа акција, очекуваме да се приклучат и општествено одговорните компании како и секој граѓанин кој би можел да донира или да позајми технички уред за своите сограѓани.

 

Со ова уште еднаш ја покажуваме нашата посветеност кон квалитетно образование, цел која не води скоро 3 години досега. 

 

Инаку, сите 11 основни училишта веќе се подготвени за старт на учебната година. Благодарение на посветените директори, наставници, градоначаникот Борис Георгиевски и тимот од кабинетот на општината, Гази Баба е подготвена за одвивање на наставата во двата методи. Секое училиште веќе има подготвено своја платформа, протокол за влез, излез, за одвивање на настава, протокол за дезинфекција како и за движење низ објектите. 

 

1 месец макотрпното и сложното дејствување на сите чинители, ќе биде од полза оваа учебна година да ја поминеме без никакви пропусти.

sneakers

Формирани мобилни тимови за помош и поддршка

 

Општина Гази Баба заедно со Црвен крст на Република Северна Македонија-Општинска организација Гази Баба формира мобилни тимови за помош и поддршка на стари и изнемоштени лица, лица со попреченост и лица кои се наоѓаат во самоизолација, за дотур на храна, средства за хигиена и снабдување со лекови.
Тимовите ќе работат од 08:00 часот до 16:00 часот, секој ден почнувајќи од денеска, се додека на сила се вонредните мерки за зашитита.

 

 

17.01.2020

Nike Air Force 1 Shadow Pale Ivory/Celestial Gold-Tropical Twist

АКТИВИРАМЕ ЕЛЕКТОРНСКА ПЛАТФОРМА УЧИ ОД ДОМА ЗА СИТЕ УЧЕНИЦИ ОД 1 ДО 9 ОДДЕЛЕНИЕ

АКТИВИРАМЕ ЕЛЕКТОРНСКА ПЛАТФОРМА УЧИ ОД ДОМА ЗА СИТЕ УЧЕНИЦИ ОД 1 ДО 9 ОДДЕЛЕНИЕ

Нашите основни училишта се подготвени за е-настава во овие денови додека е на сила прекинот во наставата.

Горд сум што креативниот менаџмент и наставен кадар кои го имаме во училиштето ,, Дане Крапчев" веќе подготви платформа, која ќе ја користст и другите училишта, за е-настава од 1 до 9то одделение.

Учениците преку оваа апликација имаат можност да се запознаат со наставните содржини планирани за перидот на прекин во наставата.

 

Линк до платформата:

УчиОдДома


 

 16.03.2020

Shop: Nike

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree